Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
15 Май 2011
автор: codename
Добрият вид на кратко: Добрата прическа зависи от фризьора ви, от експертна подстрижка и индивидуална поддръжка за косата. Времето на продуктите, които придават лъскав вид на косата e отминало. Стремете се към обикновено изглеждащите коси.

През 2011 г. мъжете имат голям избор за стил на косата си – въпреки че дългите и средно дългите коси са на мода тази година, то вие ще видите и много стилове за къса прическа.

Най-модерните прически през 2011 г.?
Мъжете имат голям избор за стил на косата. Той включва различни стилове от минали епохи променени по модерен начин.

Как може мъжът да подобри своя стил на косата?
Най-добрият начин е като посетите добре информиран фризьор. Потърсете някой, който не само ще подобри стилът ви, но също така ще ви обясни за косата ви. Друг начин е като разглеждате специализирани текущи списания за мъже.

Какви продукти да използвате през 2011 г.?
Супер лъскавата коса е извън мода. На път сме да видим по-малко лъщящи стилове за коса. Отличен продукт, който ако бива използван правилно ще придаде обем и стил на косата ви без да я прави лъскава, е американската паста „ American Crew Defining Paste”. Този продукт може да се използва на подсушена коса. Друг продукт, който ще ви предостави същия ефект е кремът „La Biosthetique Molding Creme”.

Определете формата на главата ви.
Преди фризьорът ви да ви направи прическа, той трябва да определи формата на главата ви за да определи кои стил ще ви подхожда. След като го определи ще може да премахне излишъкът от най-широката част на главата ви. Така ще имате подходяща прическа с която да се разхождате наоколо.

Кои прически да отбягвате?
Твърдите бретони, създадени от тонове гел за коса е толкова демоде, че дори не е интересно. Практически, ако използвате една и съща прическа ще ви направи отживял. Тази година мъжете трябва да се вслушат в съветите на фризьорите си и да пробват нещо ново.

Прически за мъжете с черна коса.
Правилната прическа за този тип коса е от особено значение, защото тя е склонна към изсушаване и раздразнение на кожата. През 2011 късите прически ще са водещи за този тип коса и има три стъпките, които трябва да следвате за да постигнете добра прическа. Първо, преди всяко измиване мъжете трябва да срешат и разплетат обърканата си коса. Използвайки гребен с широки зъбци. Второ, докато сте под душа се уверете, че сте намокрили достатъчно скалпа си, след което втрийте шампоана с цел да навлажните достатъчно тази област и да увеличите кръвообръщението. Накрая, винаги избирайте продукти богати на витамини за да си подсигурите здрав скалп.

Какво да правят мъжете с къдрава коса?
Професионален фризьор. Ако имате такава коса трябва да намерите някой, който знае какво прави, защото не само ще знае как да използва инструментите си, но и ще знае от къде трябва да се махне излишният обем, за да достигнете прическата, която преследвате.

Как да поддържате косата си?
Има няколко съвета, които трябва да спазвате за да имате добър вид на косата си:
Използвайте шампоани, подходящи за вашият тип коса и скалп
Също така прекалената употреба на продукти за коса е обичаен проблем при мъжете, затова внимавайте какво и колко слагате на косата си

Прическа за първа среща.
Прическата за такъв случай зависи от възрастта ви. Мъжете над 35 години предпочитат мъже с по-уместни прически, т.е. по-изчистени прически. Обратното, мъжете под 35 години няма да възразят, ако изглеждате сякаш е минало време от последната ви подстрижка.