Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
22 Юли 2015
автор: ive1238
За да постигнете целта си се нуждаете от едно - ясен план. Ние, от своя страна, ще ви предложим няколко съвети, които ще ви помогнат в поддържането или постигането на добра форма. На първо място, определете приоритета! Започнете тренировката си с най-важното. Например, ако целта ви е да натрупате мускулна маса, тогава започнете с вдигане на тежести. Ако започнете с друг тип упражнения, а не с тежести, докато стигнете до тях по всяка вероятност ще се уморени.

Няма по-добро от упражнения за краката! Те ще ви освободят от натрупаните мазнини по корема по-бързо от хиляди коремни преси. Причината за това е, че няма как да сваляте мазнини от точно определено място. Мазнините се натрупват по цялото тяло и логично се топят постепенно навсякъде.

Тайната е в намаляването на калориите и упражненията с крака. Последните изгарят най-бързо калории от което и да е друго упражнение (там са най-големите мускули в човешкото тяло).

Приемайте течности! Пийте вода - много вода! Гликогенът, залежът от енергия във вашите мускули, може да съществува само с наличието на вода. Така ако сте дехидратирани, губите количеството енергия в мускулите си.

Да направите мускули! Ако искате големи мускули, правете упражнения с тежести с повече повторения. Ако пък се стремите към не толкова ясно изразени мускули, използвайте по-леки тежести и не наблягайте на повторенията. Колкото по-дълго се упражнявате, толкова повече мазнини изгаряте!За да сваляте килограми с кардио-упражнения, трябва да знаете едно - тялото ви започва да изгаря мазнини след 30-ата минута. В самото начало на тренировката вие получавате енергия от мускулите си. Така колкото по-дълго се упражнявате, толкова повече започвате да изгаряте.

Яжте 5 пъти на ден! Вместо да похапване сутрин, обед и вечер, препоръчваме ви да увеличите консумацията на храна на пет пъти дневно. Храненето стимулира метаболизма ви. Малки порции, но честичко!

Важно! Не тренирайте една и съща част от тялото си всеки ден. Мускулите се нуждаят от почивка. Те трябва да бъдат захранени и “напоени”. Ако искате да тренирате всеки ден, направете си програма - всеки понеделник тренирате краката, във вторник - бицепсите и гърба, в сряда - трицепсите и гръдните мускули и т.н.
Не забравяйте разтягането! Привикнете да разтягате тялото си всеки път след тренировка, така ще стимулирате оптималната форма на своите мускули. От друга страна, ще избегнете евентуални контузии и неудобства.

Обичайте разнообразието! Трябва да знаете, че тялото привиква към физическите натоварвания. Съветваме ви да се стремите към разнообразие от упражнения.
  • "Тайната е в намаляването на калориите и упражненията с крака". Да разбирам ли, че карането на колело е един от най-добрите методи?

  • Интересна статия за страхотно тяло написана от ive1238