Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
15 Февруари 2016
автор: Gold Boy
В боядисването на косата мъжете са по-облагодетелствани от жените! Освен че прическата е къса и лесна за поддържане, мъжкият косъм съдържа повече естествени протеини, което подпомага усвояването на боята и скъсява времето за боядисване. Да не говорим, че изборът на цвета и боята е къде-къде по-лесен и при суетенето е сведено до минимум. И въпреки че знаем, че по природа мъжете са по-практични в действията си, ще си позволим да дадем няколко „експертни“ насоки в боядисването на косата.

48 часа преди боядисване е добре да направим тест за чувствителност. Така ще проверим дали кожата не реагира случайно при контакт с продукта. Едва след два дни можем да пристъпим към същинското боядисване.Междувременно трябва да подготвим мястото, където ще боядисваме косата. Най-добре е в банята, тъй като почистването е най-удобно и няма да се притесняваме, ако изцапаме.

На удобно за нас място можем да разположим всички необходими пособия (боя, гребен, таймер), а също да подготвим за ръцете защитни ръкавици. Идва моментът да приготвим боята. Най-добре е да изберем формула специално произведена за мъже. От една страна съставките в нея са съобразени с особеностите на мъжкия косъм, а от друга липсват дамски аромати.

Друго предимство на иновативните формули боя за коса за мъже е текстурата. Ако е под формата на пухкава пяна тя се разнася много лесно, бързо и най-вече равномерно по цялата коса. Така се получава плавно преливане на цвета и пълно покритие на белите коси, но без да изглежда натрапчиво. Разбира се, за да получим очаквания резултат, трябва да следваме стриктно инструкциите.

Няма значение дали косата е измита непосредствено преди процедурата или ден-два по-рано, но е важно да не е използван стилизиращ продукт като гел, вакса и др. върху косата преди боядисването.

При нанасяне на боята върху косата започваме от корените в горната част на главата и след това разнасяме по цялата коса. При по-дълга коса е препоръчително да разделим косата на кичури предварително и след нанасянето да разрешем косата с гребен за постигане на равномерно покритие.

В случай, че искаме да боядисаме брада и/или мустаци, можем да нанесем малко количество боя и върху тях, за да не се получи видима разлика между косата и брадата.Накрая засичаме времето, указано в упътването, и измиваме обилно с хладка вода, за да „затворим“ пигмента в косъма.