Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
01 Ноември 2009
автор: mao
Ако смяташ, че ръстът ти е по-нисък, отколкото би ти се искало, има начини да прибавиш няколко сантиметра към него. И то само с подходящ избор на дрехи и добри комбинации между тях.

Платформи?

Обувките с ток или платформа не винаги са най-добрият начин да добавиш няколко сантиметра към ръста си. Напротив, те биха могли да акцентират излишно на факта, че се чувстваш несигурен в себе си.

Вертикални линии


Всичко, което акцентира върху вертикалните линии на облеклото, е твой приятел. Това включва вертикални райета, но изключва почти всички останали десени и шарки, защото те имат точно обратния ефект. Избягвай каре, хоризонтално райе и други подобни.


Един цвят

Обратното, дрехи в един цвят (или в нюанси на един и същ цвят) ти помагат да създадеш необходимата илюзия и да добавиш няколко сантиметра към ръста си. За да избегнеш прекалено скучния вид, който създава цветовото еднообразие, разнообрази с различни материи.


Мярка

Ако дрехите ти са точно по мярка - не прекалено тесни и не прекалено торбести, - това помага да изглеждаш по-висок.


Панталони

Избирай модели с прави крачоли. Панталонът не трябва да е прекалено дълбок и не трябва да го носиш твърде високо вдигнат. Не трябва и да има подгънати навън крачоли.


Блузи и сака

V-образните деколтета създават оптическа илюзия за височина. Оптималната дължина на саката и якетата е точно до мястото, където свършват задните части и започват краката.


Аксесоари

Избягвай широки колани с големи токи, защото те „срязват" визуално фигурата ти на две. Най-добър ефект ще постигнеш с тънък колан в цвета на панталона.

Вратовръзката е една ярка вертикална линия, която помага за визуалното увеличаване на ръста, затова използвай я подобаващо. Не се страхувай да носиш вратовръзки в ярки и контрастни цветове.


Вратовръзка. Бъди в добра форма

Колкото по-добра е физическата ти форма, толкова по-добре. Излишните килограми правят ниския ръст по-очевиден.


Поза на тялото

Тя е също толкова важна, колкото ръстът и дрехите. Ако стоиш изправен, изглеждаш не само по-висок, но и по-уверен в себе си. Прегърбената или отпусната стойка, обратно, подчертава ниски я ръст и като цяло създава лошо впечатление.