Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
03 Април 2010
автор: mao
Смяната на сезоните е много подходящ момент за промяна и в гардероба - не само че времето е различно, но и тенденциите са нови. А това са си цели две причини да освежиш стила си.
Якето е дреха, която определя до голяма степен стила ни. Ако основното ти пролетно яке е спортно, най-вероятно дрехите ти са по-скоро спортни. Ако пък е елегантно, вероятно го съчетаваш с по-официални дрехи. С една дума, изборът на яке за пролетта е сложно нещо.

Каквото и яке да избереш, трябва да си сигурен, че:

  • моделът, цветът и стилът на дрехата се съчетават с твоя стил и с дрехите в гардероба ти. Или поне с по-голямата част от тях.
  • якето е твоят размер
  • изработката и материята му са качествени.
Ето 5 основни типа яке за пролетта, които ще ти помогнат да се ориентираш, ако си купуваш такава дреха. Разбира се, илюстрациите са с модели от актуалните пролетни колекции:
1. Тренчкот Това е елегантен вариант, който ще ти подхожда, ако се обличаш по-официално. Но тренчкотът е подходящ и за спортно елегантен стил - например в комбинация с класически дънки, спортна риза и пуловер без ръкави. Тренчкот от Armani Jeans:
2. Спортно сако Идеалният вид яке за спортно-елегантно облекло. Малко по-непретенциозно от тренчкота, спортното сако може да се съчетава по много начини. Това го прави незаменима пролетна дреха. Може да се комбинира успешно с различни аксесоари - шал, вратовръзка, тиранти и т.н. 100% това е личния ми избор. Сако от Banana Republic:
3. Спортно яке Ако широките дънки, тениските и маратонките са основните неща в твоя гардероб, спортното яке е твоята връхна дреха за пролетта. Можеш да си избереш вариант с качулка за още по-голямо удобство и за да си подготвен за всякакво време. Този модел на Junya Watanabe е приятен както с тънкото си каре, така и с кръпките на лактите:
4. Изчистено яке Този вариант е доста лесен за комбиниране. Не става само за официален костюм, оттам нататък всякакви варианти са възможни. Освен класическите цветове като черно, кафяво, бежово, сиво, можеш да пробваш и нещо по-различно. Пример - тъмнозелено яке от Rober Geller със силует, напомнящ военна униформа:
5. Изчистено сако Класическо сако без излишни акценти - такава връхна дреха е подходяща за офиса. Отива и на официални дрехи - ако си пасва по цвят, - и на по-спортен стил. В комбинация с маратонки може да изглежда младежко и оригинално.
И понеже сме сигурни, че знаеш как изглежда изчистено черно сако, избрахме да покажем един по-интересен модел. Той е на Native Son и е от коприна и лен, на широки райета, чиито цветове могат да се използват за стилни съчетания с ризата, обувките, колана и т.н.
  • nikalas

    :p:p:p:p:p

  • SideChanger

    Спортното сако на Banana Republic е уникално.... :o