Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
25 Май 2016
автор: Valentin Mishakovski
В България модата и ежедневния избор на облекло не е част от живота на повечето хора, а именно обратното. Това до някъде се дължи и на ниските доходи, които българския народ получава. Повечето от нас се тревожат за това как ще платят сметките си за ток, парно и вода, разпределят останалото за храна и джобни пари на децата си, но малко хора обръщат внимание на облеклото си, и не мислят за това, каква сума ще отделят за него. Всичко това води до положението, "да нямаш какво да облечеш" или в по-честите случай, не знаем как да изберем дрехата и да я съчетаем с повода.

Има няколко фактора, които определят облеклото и ние трябва да ги съобразим заедно с вкусовете си. Това са: място, повод, астрономическо време и време на събитието (сутрин, обед, след обед или вечер). Тези фактори "изискват своето", има точно определени дрехи и цветове, които подхождат на тях, не е нужно да си моден дизайнер или собственик на модна къща за да ги подбереш правилно.

Средно статистическият мъж в гардероба си има два чифта дънки, три-четири суитчера, около 7-8 тениски и 2 спортно елегантни панталона. Доколкото до обувките, 2 чифта маратонки и едни официални обувки, вече много нашумелите кецове се срещат повече при тийнейджърите.

Да си "играеш с цветовете" не е много трудно начинание, това трябва да го правим, когато избираме облеклото си. Най-често мястото и повода са нашето работно място. Много хора си казват "какво има да им избирам на дрехите си, отивам на работа", ами не е така, дори и за работното място, облеклото е важна част от деня ни.Много зависи каква е нашата работна длъжност, това тук ще влезе на мястото на повод, от което ще зависи визията ни. Може да работите на каса в местния супермаркет или пък разнасяте доставките на някой ресторант, други пък работят в офис.

Да си представим ситуацията, в която трябва да изберете дрехите си за офис. При мъжете те най-често са прибрани, те трябва да описват вашата фигура, доколкото до цветовете, те са най-интересното тук.Червен тесен костюм, с подгънат панталон, бяла риза и бели ниски кецове, ще бъде доста подходяща комбинация за офиса на фирмата, в която работите. Да кажем, че отивате да работите на не чак толкова изискано място като офиса, а именно да зареждате стоки по щандовете на някой супермаркет. Проблемът идва тук, повечето големи вериги дават униформи на служителите си. Тук драги приятели, сме безпомощни. Но други по-малки магазини нямат униформи, а само баджове и в редки случай, шапка. Тогава видът ни през работния ден зависи от нас.

Да започнем от обувките, тук трябва да имаме предвид това, че работата в супермаркет е изтощителна и 80% от работното време прекарваме на крак, затова обувките ни трябва да бъдат проветриви и удобни, от огромна важност е да бъдат сравнително леки. Типичен пример за това са кецовете на CONVERSE, причината хората да ги харесват, е това, че обувките им ги има в цялата гама цветове!

Да продължим нататък и да изберем долнище, това категорично, ще бъде анцунг, много хора биха избрали дънки, но не, както казахме работата в магазин е тежка и е на крак, това значи, че ще клякате за да се доберете до най-долния щанд, не искате да го правите с дънки, слабините ви ще бъдат премазани и освен това, ще ви стане много горещо. Ако е летния сезон бихте избрали къси панталонки, те също са вариант. НО!!! Имайте в предвид, че ако имате косми по краката е много желателно те да бъдат премахнати, защото някои клиенти биха се отвратили да видят "амазонската джунгла" близо до тяхната любима храна. Това отново ни връща на анцунга. Лек, проветрив и не се виждат части от тялото.

Горнището ще бъде тениска, не бихме избрали потник, защото това ни връща към проблема с панталонките, ако е зимния сезон върху тениската ще бъде много подходящ елек, така ръцете ни ще бъдат открити и ще имаме възможност да се разхладим от тази "тренировка на закрито" без да се събличаме.Да се върнем на избора на цветове. Много е важно на работното ни място в магазина да бъдем забелязвани, в случай че някой клиент се нуждае от помощ за нещо. Това ни навежда до това 45% от облеклото да е с ярки цветове.

Обувките, тук те биха могли да бъдат черни или жълти, зелени, дори сини, в случая най-добрия вариант е бяло. Доколкото до анцуга, то най-добрия вариант ще бъде кафеникаво-черен, тениската, както казахме, 45% да са ярки цветове, в случая синьото би подхождало много на анцуга и обувките, и едновременно с това спазваме изискването да бъдем забележими.Дано съм разведрил представата ви за мода, все пак, четете модни списания, гледайте и от време на време модния канал, този "малък" и разнообразен свят се "рефрешва" постоянно!!!