Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
08 Май 2011
автор: codename
Пенисът е най-пазената и тачена част от мъжа. И като такава заслужава определени грижи и внимание. Всички трябва да носим презервативи в определени ситуации, но грижата за пениса не приключва с това.

Добър външен вид.
Поддържане на добър външен вид на пениса е част от грижата за него. Премахването на косми от гениталиите има своите предимства, но въпреки това има и някои недостатъци при бръсненето и колата маска, които не се забелязват моментално:
Предимства:
-Увеличава чистота / намалява влагата;
-Сексуално стимулира;
-Увеличава чувствителността по време на секс;
-Добавя размери.
Недостатъци:
-Отегчително;
-Болезнено (кола маска);
-Скъпо (кола маска);
-Може да предизвика раздразнения;
-Може да предизвика инфекции или да усложни вече появилите се.

Някои намират бръсненето за еротично и може да се включи в еротичната игра, ако намерите правилния партньор. Но трябва да знаете, че бръсненето може да доведе до раздразнения и да предизвика инфекции, като генитален херпес.
Ако не желаете да се бръснете винаги може да ползвате тример за да намалите „гората”. Но ако решите да поддържате определен стил на своя приятел, какви инструменти да ползвате? Най-подходящи са обикновена самобръсначка с лек крем или сапун, след чиято употреба трябва да използвате овлажнител или топла подсолена вода. Избягвайте химическите начини за премахване и електрическата самобръсначка ако сте се заели с цялостно премахване, тъй като ще причините поразии на скротума си. И накрая може да използвате кола маска. Да, точно така, кола маска. Не е нужно да се отбягвате колата маска само защото е болезнено и скъпо.

Измиване.
Пениса е чувствителна област и никога не трябва да го забравяте. Поради странни причини някои мъже имат нуждата да търкат частите си със силен сапун и дезинфектанти за да държат тази област чиста. Момчета, топлата вода и ако е нужно и лек сапун или не сапунен почиствател, като глицеринов крем, са повече от достатъчни. Необрязаните мъже трябва да издърпат кожичката около пениса назад и да измият главичката само с топла вода, без сапун. След което подсушете областта много добре.
Прекаленото миене, както и недостатъчното, водят до възпаление на главичката. Ако забележите възпаления изхвърлете ароматните сапуни и душ гелове и мийте тази част с подсолена топла вода. Новите дрехи или перилните препарати могат да предизвикат раздразнения. Ако раздразнението продължи посетете доктор.

Самоизследване.
Сексуално активните мъже трябва веднъж месечно да се прегледат за рак на тестисите или други нарушения. За да направите това самоизследване използвайте следния метод:
След баня изследвайте всеки тестис отделно. С двете си ръце хванете тестисите между палците и пръстите си и го търкулнете бавно. Не бъркайте кръвоносните съдове и спермалната корда, която започва от тестисите като рак.

„Червени знаци”.
Има много сигнали подсказващи за инфекции в интимните области – провеждайте самоизследването внимателно, защото със същия метод може да откриете инфекции, но имайте в предвид, че някои инфекции като хламидията, позната още като „тихата епидемия”, може да не се проявят по никакъв начин.
Но може да следите за някои от следните симптоми, които се проявяват при повечето инфекции:

1.Отделяне от пениса – капката може да е плътна и жълта или водниста и прозрачна;
2.Промяна в мириса или в цвета на спермата;
3.Кръв в урината и спермата (тъмен цвят);
4.Болка по време на секс, уриниране или еякулация;
5.Болка в тазовата област;
6.Болезнени червени точки по пениса, ануса, езика и/ или гърлото;
7.Малки мехурчета, които се превръщат в ранички по гениталната област.

В заключение, някои инфекциозни болести като ХИВ или херпес проявяват симптоми близки до грип. Ако ви боли гърлото, издути жлези, треска или болки в тялото седмици след не безопасен секс е добре да извършите самопроверката описана по-горе.

Накрая, не се паникьосвайте ако забележите нещо необичайно. Няма нужда от паника ако забележите бели пъпчици по ръба на главичката (Pearly penile papules ). Подобно пъпчиците и раздразненията от бръсненето са обичайни. Ако сте несигурни в себе си най-добре е да посетите лекар за да разберете кое е и кое не е нормално. Да чакате е най-лошото, което може да направите. Ако сте срамежливи запомнете – всеки мъж има пенис!
 • ivch231

  Ммм мазането с боров вазелин също помага. Казват, че помага за растежа на пениса и го навлажнява :D

 • Гост

  имам въпрос,направих си преглед сам и намерих в левия ми тестис едно топче..... някои знае ли какво може да е.

 • Не просто важен, а най-важният атрибут ! :):)

 • ElegantLover

  Пениса е важен атрибут за мъжа, така че грижете се за него за да ви служи дълги години - вярно и безотказно! ☺

 • Ти като по-образован от автора на статията, защо не напишеш нещо ти? Обещавам ти да ти намеря правописни и/или граматически грешки.

 • Някой намират??? А някои хора в тукашния сайт, май не различават разликите м/у: "някой" - за 1 човек, и "някои" - за множествено число?!