Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
20 Октомври 2014
Всеки от нас е минал през периода на осъзнаване, разбирайки кой е и защо. Да осъзнаеш своята сексуална ориентация отнема време и изисква голяма доза самоуважение и стабилен характер. В крайна сметка,с какви хора се среща в живота си един гей? От малки ни учат да бъдем себе си и да заявяваме мнението си, а не тихомълком да скрибуцаме, имитирайки говор. Проблемът с това да „излезеш” е, че не знаеш колко от приятелите си ще изгубиш. Какви приятели биха били ако Ви зарежат, защото обичате мъже, защото спите с мъже или защото обичате да смучете разни неща? Когато аз „излязох” от света на лъжата, в който живеех, заблуждавайки всички хора, на които държа, изведнъж се почувствах себе си. Получих нужната подкрепа, че не съм просто някакво куку. Много е важно един гей да има приятели, а когато говорим за мъж гей, лично аз препоръчвам женското приятелство. Имам две приятелки, с които сме до толкова близки, че няма нещо, което а не знаем един за друг. Имаме много моменти, в които споделяме и те са безценни. Чувствате се щастливи, когато има с кого да говорите по темата. Няма човек който да не може да приеме вашата нова същност:

Майките са тези, които винаги ще обичат детето си, независимо какво се случи. Всяка майка наблюдава развитието на детето си, интересува се от това какво става с него и чете статии и книги по въпроса. Майката винаги усеща, когато нещо е скрито и не се обсъжда. Тя винаги ще прояви разбиране за това кои всъщност сте вие. Интересното е, че от както моята майка знае ние станахме дори по-близки.

Бащите са пълен ужас! В тяхната представа вие продължавате поколението и би трябвало да разсъждавате по техния остарял патриархален модел. Общо взето всяка жена е ку**а, всички са нещастници, а вие се борите с това. Целия този екзистенциален ужас трудно би възприел вашата сексуалност, но дори това да се случи – кажете, че сте активен в секса. Това ще ви спести главоболия и слушането на фрази от сорта: „Гаден недо*бан педал...”

Хетеросексуалните мъже, като цяло са много ограничено племе. Всичко се върти около секса, мачовете и бирата. Често са агресивни и не знаят как да покажат чувствата си, защото мислят, че това е слабост. Ако решите, можете да споделите с тях, но внимавайте. Опознайте добре характера им и недейте да спите с тях – първо не е много вероятно да се случи, защото ги е страх; второ или ще си изядете боя, или ще загубите познанството ви; трето ще объркате една личност.

Хетеросексуалните жени ,подобно на лесбийките, са много готина компания, но с тях може да имате проблеми. Представете си ситуацията – Вие на купон или светско събитие със съответната приятелка, идва момче и заговаря вашата дама, поглежда към вас и казва нещо от сорта: „Оо, ама ти си заета!”. Вероятно тя първосигнално ще се изтърси: „Не се притеснявай от него, той е гей.”. Не че трябва постоянно да се криете, но подобни ситуации са излишни.

Лесбийките са готини и широко скроени хора. Повечето са добри слушатели и с тях бихте имали едно много добро приятелство. Те са много чувствителни и сърцати в думите, както и в действията си. Ако някога се чудите дали да дарите сперма за лесбийка, която ви е приятелка, гледайте сериала „Queer as folk”.

Гейовете са точно толкова специални, колкото и другите. Приятелството с тях е голяма веселба. Споделяте опит, ходите заедно по заведения и постоянно намеквате, че искате да спите с тях. Сексът с тях или ще развали приятелството ви, или ще остане просто един спомен. Приятелството между гей мъже понякога започва със секс и впоследствие винаги ще ви става смешно от факта -как сте се запознали. Хубаво е когато сте в гей компания. Чувствате се себе си и няма от какво да се притеснявате.

Тези няколко типа хора, които разгледахме, не изчерпват дългия списък с човешки характери. Това не са закономерности, а подобно на статистика отразяват най-масовите схващания.

Всеки от нас трябва да бъде себе си! Не се лишавайте от възможността да живеете заради „хорското мнение” (обществото) или заради някакви жалки подмятания от страна на същите. Бъдете себе си, бъдете живи и вярвайте в себе си, защото лъжете ли най-близките си, вие малко по малко ще се отделечавате от тях до момента, в който ще създадете толкова грешна представа за себе си, че те дори няма да ви познаят един ден. Цялата концепция с играенето на роли е грешна. Няма от какво да се криете. Това сте Вие, това е част от Вас и от вашия съзнателен живот пък „каквото сабя покаже”. Сиреч който не Ви харесва такива, да си гледа работата. Дано съм бил полезен. Пожелавам успех на всички!

За boy.bg, Александър Градинаров - lecter
  • Доста скучно и слабо четиво, било то и за 2014... Да не говорим за младите читатели, които могат да се подведат и да имат проблеми с оцеляването физически и психически...

  • Хаха, не е лъжа, Ketchupbrain.

  • ketchupbrain

    Мерси за параграфите стереотипи, не само хетеро обществото е неприемащо и ограничено.

  • ;););)

  • страхотна статия;)