Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
22 Юли 2015
автор: ike
Защо с хора, които са непознати или знаем, че са заразени, да правим орален секс с презерватив? Точно както в не толкова далечното минало се е считало, че при анален няма нужда от предпазни мерки, защото не се забременява и няма контакт между два полови органа, днес мнозина считат, че оралният секс без презерватив е напълно безопасен. Обаче това не е съвсем така.

Може би ще кажете: „Ако не се гълта сперма, няма да има заболяване!“. Само частично вярно. Има много венерически заболявания, които не се предават чрез спермата. Друг аргумент против е предеякулационната течност, чието отделяне ние не можем да контролираме. Тя се появява периодично или при момент на силна възбуда с цел да прочисти пикочопроводите. В нея се съдържат телесни течности и остатъци от натрупана семенна течност и сперма, следователно тя може също да води до зараза.

Не са малко венерическите заболявания, които се предават чрез всички видове орален секс. Отнася се и за тези, които правят оралната любов, и за тези, които я получават. Ето пет по-известни и опасни заболявания:

5. Генитален херпес:
Херпесите се разпространяват от контакт на кожа с кожа, от полови органи до уста или от уста до полови органи. Не са приятна картинка и не се третират лесно. Могат да не избият на повърхността като познатите ни гнусни брадавици, но ще подуят половите ви органи и ще причинят сърбеж и болка.

4. Гонорея:
Причината да не я сложа по-напред в списъка е, че едва ли ще срещнете някой, който страда от гонорея по нашите ширини. Обаче, ако тръгнете да правите секс с някой надарен индиец, който цял ден е шляпал гол и бос по река Ганг, да си знаете за всеки случай, че гонореята се предава чрез бактерии, които плуват във всички телесни течности...тоест и чрез орални удоволствия може да ви се лепнат. Опасна е и води до по-опасни болести. Всякакви симптоми може да ви причини, като гнойно уриниране, течения, болки в ставите и артрит, температура, т.н.

3.ЧПВ (Човешки папиломен вирус):
Атакува епителните клетки на кожата и лигавиците на човешкото тяло. Познати са много видове и всеки предизвиква различни неудобства. Предава се по същия начин като гениталния херпес, но е по-често срещан и може да бъде по-опасен, например да предизвика рак на гърлото и всякакви усложнения със сливиците.

2. Сифилис
В миналото сифилисът е бил смъртоносна болест, сега не. Въпреки откриването на вълшебния пеницилин, който я лекува, внимавайте! Оралната й версия е много по-незабележима, защото отворените възпаления в устната кухина може да се объркат с най-обикновени афти. Бактериална е и се предава при физически контакт със сифилисно възпаление или обрив. Държа да отбележа, че това е най-старата открита венерическа болест. Преди са описвали боледуването от нея като „греховно сладко, но смъртоносно удоволствие“ (документ от книгата „Секс престъпления: от Ренесанса до просвещението, Уилям Нафи“) . Смятали са така, защото е била много разпространена и неизлечима. Неубозданият секс (т.е. греховно сладкото удоволствие) е водил до нея почти винаги.

Сифилисът може да завърши в болница или с болезнена смърт, ако остане незабелязан. В ранни симптоми може да получите обриви и възпаления, после се минава на температури, болки и подувания на тъкани и органи. Третата фаза може да се появи от 3 до 10 години след заразяване. Включва силни обриви, частична или пълна загуба на зрение и чувство за равновесие, сърдечни болести.

1. ХИВ (който може да доведе до СПИН!)
Синдромът на придобитата имунна недостатъчност е най-опасната и разпространена сексуална чума. Извън полето на шегите, добива все по-големи размери и се е превърнал в една същинска пандемия! Вирусът му, ХИВ се предава чрез повечето телесни течности. При орална любов можете да го получите от предеякулациите, които споменах по-рано, от ранички в устната кухина, ранички по главичката на пениса и от възпалени хемороиди или пролапси (изпадане навън) на ануса или вагината.

ХИВ може да лежи неактивен във вашия геном с години, обаче когато се активира опропастява работата на Т-хелпърите в кръвта, които вече не могат да сигнализират Т-килърите и Б-лимфоцитите при зараза, ефективно пречейки на специфичния и неспецифичен имунен отговор на тялото, което прави индивида уязвим към смешни болести и състояния като обикновени грипчета, настинки, слаби гнойни възпаления.При орален секс също може да получите хепатит Б и хламидия, все неприятни неща.

Затова, когато сте с човек, който не е моногамен, който открито признава, че носи зарази или с когото се срещате за пръв път и не е доказал, че не е болен, моля, помнете че едно 5-10 минутно удоволствие може да сериозно да ви опропасти живота. Сложете един презерватив, за да може това да се предотврати.
  • Една интересна статия от нашият потребител ike