Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
08 Юни 2011
автор: mao
За поредна година в столицата ще има гей парад. Винаги около подобни организации се появавят и заплахи за сигурността на участниците. На 18 юни в София ще се проведе гей парад. Пътят на шествието ще се пази в тайна до последно, за да не могат организациите, които са против, да се съберат и да нападат. Това заяви пред бТВ Яна Бюрер-Тавание от фондация "София прайд". Така процедирахме и миналите години, допълни тя.

Всяка година участниците в шествието се удвояват, похвали се още Яна Бюрер-Тавание. Основната ни цел е да покажем на обществото, че хората с различна сексуална ориентация, не са чудовища. Освен това искаме да покажем на хомосексуалистите, че не е страшно да се разкрият.

Хетеросексуалните, когато са на улицата, не се притесняват да се хванат за ръце, да се целунат, заяви още Яна Бюрер-Тавание.

Организаторите заявиха още, че чрез шествието искат да обърнат вниманието на обществото към правата на хомосексуалистите. По думите им хората с различна сексуална ориентация не са защитени от закона.

Организаторите разкриха, че всяка година при организирането на шествието най-много се грижат за сигурността. Те припомниха, че последните години не е имали физическа разправа с хората от шествието, но винаги има групи, които ги обиждат.

източник: АСН