Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
06 Юли 2011
автор: codename
6 юли е международният ден на целувката. Идеята на празника лежи зад това, че хората са забравили удоволствията от целуването. Да дадеш целувка и да получиш целувка може да е приятно забавление. Това е израз на интимност, което в последствие може да прерастне и в нещо повече. Този ден не е толкова комерсиализиран колкото е „Денят на влюбените”.

Целувката представлява доближаването на нечий устни в чужди или по друга част на тялото. Целуването може да изразява – любов, страст, привличане, уважение, поздрав, приятелство, пожелание за късмет и пр.

А вие колко целунахте днес?

Целувката в историята
1. Американецът А.Е. Уолфрам от Минесота целунал на 15.09. 1990 г. общо 8001 души за 8 часа, което прави по 1 човек на всеки 3.6 секунди (а вие можете ли да го подобрите) ;

2. Първата целувка във филм – 1896 г. От Май Ървин и Джон С. Рей в 30 секундна демонстрация от Томас Едисън стс заглавието „Целувката”, с общ брой целувки 191

3. Най-дългата целувка във филмовото пространство - Реджис Туми и Джейн Уиман се целували в продължение на 185 секунди във филма „Ти си войник” (You're in the Army Now) от 1940 г., което е 4% от целия филм.