Най-голямото
българско ЛГТБ общество

Boy.BG поддържа всички услуги безплатно.
Присъедини се към нас и се забавлявай.
Намери своята половинка или просто се информирай.

© Статията е защитена с авторско право
29 Ноември 2013
автор: spider
Учени доказаха: Гей хората наистина имат имат вграден радар, който им помага да търсят съмишленици. Това шесто чувство, или "Гайдар" гарантира, че те обръщат по-голямо внимание към детайла, което им позволява да разпознават потенциални партньори от тълпата. Холандските учени са изследвали дали хетеро и гей хората съсредоточават вниманието си по различен начин, когато се сблъскват с даден проблем или ситуация.

На общо 42 мъже и жени са показани снимки на големи квадрати и правоъгълници, във всеки от които има други по-малки фигури.

Мозъците ни са създадени така че, да виждаме по-голямата картина, което означава, че ако ни се показва квадрат изпълнен с правоъгълници и ни попитат какво има вътре, то ние можем лесно да се заблудим и да отговорим "квадрати". Когато на мъжете и жените са били зададени въпроси, хетеросексуалните са отговорили по-бързо, но са по-малко точни, според списание Frontiers.

Хомосексуалистите обаче отговарят по-бавно, но имат повече правилни отговори, особено, когато бъдат попитани за по-малките форми, което предполага, че са в състояние да виждат малките детайли, дори и в по-голямата картина.В ежедневието това внимание към детайла може да им помогне да разкриват сексуалността на хората. Доцент Д-р Лоренца Колзато (Dr. Lorenza Colzato) от Университета Leiden University (Nederlands) твърди, че за пръв път учените намират доказателство за съществуването на гейдар сред хомосексуалистите. Тя добавя: "Това умение позволява на хомосексуалисти да разпознаят други гей хора по-бързо и ние смятаме, че е така, защото те са много по-аналитични, отколкото хетеросексуалните. "Притежаването на такъв вид възприятие увеличава възможността за откриване на следи разкриващи хомосексуална ориентация, което улеснява намирането на съмишленици сред връстници, приятели, а от там и секс партньори.
 • aaleksiev9

  VINAGI SIM ZNAELTOVA. I KOLKO PITI SLM GO DOKAZAL. NA NAI BORITE SI PRQTELI,
  EDIN SLUCEI DEN. IZLIZAHME NA RAZHOTKA. SIS NAi DOBRATA SI PRQTELKA. TQ /KARESWASHELI NQKOJ. AZ I KAZWAH CE OT MOI BRAK. A TQ NE MI VQRWASHE. I WINAGI PRAV IZLIZAH.

 • :D:D:D

 • Гост

  а има ли механик за поправка на радарите :) моя работеше просто перфектно, но последния път сгреши :p

 • Нужен е един поглед за да разбереш, кой каъв е, според мен расбира се.

 • ivch231

  Интересна тема е подхваната тук :D Аз пък мисля, че моят радяр работи отлично и дано не се лъжа. Но все пак има истина в статията. Ние гейовете сме по съсредуточени и по разумни и внимателни към това което правим :-)